SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

izolat bialka serwatkowego

  • W pierwszej części tekstu omówiłem podstawowe kwestie związane z przygotowaniem do selekcji do JW 4026. Oczywiście, w Polsce mamy więcej jednostek specjalnych, różnią się one charakterystyką, wyposażeniem, zadaniami, sprzętem. W jednej jednostce ważniejsze będzie pływanie, w innej być może sprawność na lądzie. Normy, jeśli chodzi o Formozę, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4985 Data: 2019-10-17 19:29:34
  • [...] związków - wszystko powinno mieć uzasadnienie. Węglowodany i białko Odżywka potreningowa: węglowodany o szybkiej kinetyce (glukoza, maltodekstryny), białko serwatkowe, izolat, hydrolizat, elektrolity, witaminy. Może to być także gotowe rozwiązanie np. Rave Cover. W odróżnieniu od treningu kulturystycznego, dłuższe bieganie (lub sesja [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4074 Data: 2020-06-01 08:15:00
  • [...] towarzyskich. Tak naprawdę do redukcji wystarczy trening siłowy oraz właściwa dieta. Jeśli chcesz, uzupełnij braki w proteiny, stosując np. WPC, WPI czy WPH (koncentraty, izolaty lub hydrolizaty białka serwatkowego). Efekty treningu redukcyjnego ocenia się patrząc w lustro i mierząc fałdy tłuszczu. Waga niekoniecznie musi być dobrym [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18695 Data: 2020-01-17 17:49:01
  • Białko kazeinowe, czy serwatkowe?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Od razu zaznaczę, że nie da się odpowiedzieć na pytanie „co jest lepsze”. To tak, jakbyś pytał mechanika, czy zamontować części używane, nowe, ale kiepskiego producenta lub te najlepsze na rynku, najdroższe. W każdym przypadku odpowiedź będzie inna. Inaczej będzie dobierać części dla osoby robiącej 5 tys. km rocznie, a inaczej do auta robiącego 50 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6912 Data: 2018-04-16 11:11:12
  • [...] kazeinę (grupa kontrolna), niezmieniony gluten kukurydziany (CG), hydrolizat glutenu kukurydzianego (CGH), niezmieniony gluten pszenny (WG), hydrolizat glutenu pszennego, izolat białka sojowego (SPI), hydrolizat białka sojowego (SPIH). Dieta kontrolna zawierała ~13% protein, ~46% węglowodanów, ~40% tłuszczów. Pozostałe diety zawierały ~13% [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10603 Data: 2018-10-16 13:11:17
  • Odchudzanie powinno interesować nawet połowę populacji niektórych krajów. W Polsce sytuacja wcale nie jest lepsza. Zgromadzony tłuszcz to nie jest tylko problem wizualny, ale przede wszystkim sprzyja poważnym chorobom, szczególnie jeśli występuje w głębszych warstwach w tułowiu. Tego rodzaju tkanka jest aktywna metabolicznie, sprzyja powstawaniu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1956 Data: 2022-12-29 10:58:48
  • Węglowodany na masę

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Węglowodany są jednym z głównych składników diet kulturystycznych. Istnieją naukowcy, którzy kwestionują sensowność tego założenia, jednak czy słusznie? Z pewnością węglowodany są jednym z tańszych źródeł energii. Najdroższym składnikiem diety kulturysty są wysokiej jakości proteiny oraz tłuszcze (np. awokado, migdały, orzechy, nasiona, tłuszcz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9740 Data: 2018-09-03 15:35:34
  • [...] minutach, białko serwatkowe dało w ciągu ~20 minut! Po prostu mięso ma stosunkowo wolną kinetykę, odwrotnie niż białko serwatkowe (np. WPC). Jeszcze szybszymi formami są: izolat i hydrolizat białka serwatkowego (odpowiednio w skrócie oznaczane, jako WPI I WPH). Dlatego nie powinno dziwić, iż Yates chętnie sięgał po odżywki białkowe. Dorian a [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10648 Data: 2020-12-24 08:31:19
  • Białka serwatkowe są cennym elementem diety sportowca, wpływają na system immunologiczny, przyrost masy mięśniowej, regenerację, a nawet samopoczucie. Niestety krąży na ich temat dużo nieprawdziwych informacji. Czy białko szkodzi nerkom i wątrobie? Nerkom i wątrobie szkodzą diuretyki, sterydy anaboliczno-androgenne, preparaty SARM, ibuprofen i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2755 Data: 2020-12-21 13:26:40
  • Kiedy brać białko?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Jakie białko podczas odchudzania?  Jeżeli chodzi o okres redukcji tkanki tłuszczowej, czyli robienie tzw. rzeźby, wybór zazwyczaj pada na białka typu WPI. WPI to izolat białek serwatkowych, który posiada jeszcze więcej białka na 100 g produktu. Dodatkowo izolat posiada obniżoną zawartość tłuszczu i węglowodanów, co będzie sprzyjało [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11405 Data: 2018-09-02 15:01:08
  • Zacząć należy od tego, iż podobnie, jak w wielu innych przypadkach, istnieje stare i nowe. Pierwowzór muay thai ciężko odnieść do stylu praktykowanego obecnie w salach treningowych. Dozwolone tam były techniki zakazane na ringu (uderzenia głową, uderzenia w krocze). Muay boran było związane z używaniem broni, która nie istnieje w stylu trenowanych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5185 Data: 2019-11-15 10:19:35
  • [...] węglowodanów (niezależnie od ich kinetyki) przed, w trakcie i po wysiłku jest kontrowersyjne. Umieściłbym tu w okresie potreningowym głównie proteiny o szybkiej kinetyce (izolat, hydrolizat, względnie koncentrat białka serwatkowego). Jeśli celem jest maksymalizacja osiągów sportowych i wzrostu mięśni, podawanie węglowodanów z proteinami po [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3420 Data: 2020-08-08 09:37:59
  • Białko serwatkowe cena

    Artykuł
    Suplementy

    [...] rozpuszczalność i typowo mleczny smak, co podchodzi pod gusta wielu osób. Rzadko kiedy osoby trenujące skarżą się, że WPC im nie smakuje. Koszt to niecałe 50zł za 900g. WPI izolat białek serwatkowych, jest to produkt, który został mocniej oczyszczony z dodatku tłuszczu i cukru mlecznego. Sprawia to, że otrzymujemy nieco bardziej zaawansowaną [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2026 Data: 2018-08-27 12:29:49
  • [...] oczywista i polega na dostarczeniu białek wysokiej jakości przy minimalnym udziale pozostałych makroskładników. Tutaj najczęściej wybór pada na WPC, WPI czyli koncentrat i izolat białek serwatkowych. Jakie jest zastosowanie odżywki białkowej? Każda osoba trenująca posiada w pewien sposób ułożony jadłospis dietetyczny. Zawarte w diecie pokarmy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4355 Data: 2018-08-30 08:27:50
  • Zwiększenie ilości białka w diecie jest jedną z najprostszych modyfikacji sprzyjających pozbywaniu się tkanki tłuszczowej. Czy mamy dowody na to, iż tego rodzaju interwencja jest skuteczna? Tak, liczne, ponieważ w ostatnich kilkunastu latach przeprowadzono wiele takich eksperymentów.  Badanie naukowe - dodatek dla zaawansowanych czytelników  W [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 782 Data: 2023-06-05 07:01:10
  • Tak naprawdę każdy człowiek ma jakąś dietę, lepszą lub gorszą. Jeśli chcesz budować mięśnie, nie stosując konkretnej diety, to owszem, jest to możliwe, ale bywa trudne i wiąże się z wieloma zagrożeniami. Najlepsze źródła węglowodanów Ryż brązowy, makaron razowy, komosa ryżowa, kasza gryczana, kasza jaglana, owsianka. Dla osób chcących oszczędzić [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 19748 Data: 2018-08-21 15:30:40
  • Koncentrat białka serwatkowego

    Artykuł
    Suplementy

    Budowanie masy mięśniowej jest procesem złożonym, który wymaga szereg działań dietetycznych, ale i nie tylko. Wiadomym czynnikiem jest odpowiednia dieta, która koniecznie musi być zasobna w proteiny. Jednak oprócz samych białek ważne jest również to, jak trenujesz oraz ile czasu spędzasz na odpoczynku i regeneracji. Ile koncentratu białka na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1692 Data: 2018-08-24 15:12:07
  • Wykorzystanie odżywki białkowej w suplementacji sportowej jest zjawiskiem dość powszechnym. Osoby trenujące korzystają z tego typu udogodnienia żywieniowego, aby nie tylko nieco ułatwić sobie utrzymywanie diety, ale i dać sobie pewną przewagę w najbardziej newralgicznych okresach dnia treningowego, czyli okresu okołotreningowego. Zazwyczaj osoby [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18848 Data: 2018-08-02 08:35:39
  • Białko dla sportowców

    Artykuł
    Suplementy

    [...] jego wypiciu. Np. osoby nietolerujące laktozy mogą doświadczyć dolegliwości płynących z układu pokarmowego po wypiciu klasycznego WPC. Jednak wykorzystanie białka w formie izolatu białek serwatkowych powinno być rozwiązaniem problemu. Podobnie osoby uczulone na białka serwatkowe skorzystać mogą z kolei z białek kazeinowych, które nie powinny w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 19585 Data: 2018-07-20 14:45:19
  • [...] latach znacznie się rozwinął i dostępnych jest wiele różnych frakcji białek w odżywkach. Wśród najpopularniejszych mamy możliwość zakupu: hydrolizatu białka serwatkowego izolatu białka serwatkowego koncentratu białka serwatkowego albuminy białka jaj kazeiny micelarnej kazeinianów hydrolizatu białka wołowego izolatu białka sojowego białka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6263 Data: 2018-10-03 11:14:08